На Великдень в Україні запроваджують комендантську годину: де і о котрій вона розпочнеться

Читать на русском
У ніч на Великдень, із суботи 23 квітня на неділю, 24 квітня, в Україні діятиме комендантська година. Докладніше – у матеріалі.
Getty Images

На всій території України у Великодню ніч діятиме комендантська година, на Сході та Півдні вона розпочнеться о 19:00, на решті території о 23:00. При цьому, богослужіння йтимуть онлайн.

Про це заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко повідомляє у Telegram.

«Сьогодні, 23 квітня, з 19 вечора до 5 ранку 24 квітня Донецька, Запорізька, Луганська, Миколаївська, Харківська, Херсонська області будуть закриті для пересування громадян. У центральній частині та в західних областях комендантська година почнеться трохи пізніше – з 23:00 і теж триватиме 5 ранку», - зазначив Тимошенко.

СБУ просить українців відмовитись від масових відвідувань храмів на ВеликденьРосія може готувати провокації на Великдень СБУ закликає людей не створювати юрби біля церков.

При цьому, Тимошенко додав, що великодні богослужіння будуть проходити онлайн. О 23:30 в ефірі національного марафону покажуть службу з Михайлівського собору, а о 7:30 ранку – з греко-католицького Патріаршого собору Воскресіння Христового у Києві, також це богослужіння покажуть в ефірі каналу «Культура».

Водночас, голови обласних військових адміністрацій пояснили, що таке рішення прийняте у зв’язку з загрозою провокацій з боку окупантів.

У ніч на Великдень, із суботи 23 квітня на неділю, 24 квітня, в Україні діятиме комендантська година. Докладніше – у матеріалі.

Нагадаємо, що сьогодні, 23 квітня, в Єрусалимському Храмі Гробу Господнього зійшов Благодатний вогонь. Цього року на церемонії дозволили бути присутніми 4 тисячам вірянам.

Раніше ми повідомляли, що окупанти погрожують обстріляти церкви у Великодню ніч, українців закликали бути пильними.

Також нагадаємо, що російські загарбники планують на Великдень посилити обстріли мирного населення та українських військових. При цьому, рашисти пишуть «Христос Воскрес!» на снарядах.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: