Прокуратура Грузії відмовилася надати Саакашвілі статус потерпілого

Читать на русском
Прокуратура Грузії відхилила вимогу адвокатів колишнього президента Міхеїла Саакашвілі щодо визнання його потерпілим.
Фото: стопкор

Прокуратура Грузії відхилила вимогу адвокатів колишнього президента Міхеїла Саакашвілі щодо визнання його потерпілим.

Про це інформує у четвер, 20 січня, республіканська прокуратура, пише Грузія Online.

У заяві прокуратури повідомляється, що вимога сторони захисту визнати Саакашвілі потерпілим не задоволена через необґрунтованість.

Затримання Саакашвілі: у чому звинувачують колишнього президента ГрузіїУ чому звинувачують колишнього президента Грузії Міхеїла Саакашвілі, дивіться на інфографіці Слово і діло.

У прокуратурі вважають, що в розслідуванні за фактами можливих порушень (у тюремній лікарні у Тбілісі, у військовому шпиталі в Горі та при переведенні до в'язниці у Руставі) щодо ув'язненого Міхеїла Саакашвілі, котре розпочала у листопаді 2021 року служба державного інспектора Грузії, не були проведені всі необхідні слідчі та процесуальні дії.

«У справі призначено комісійну судово-медичну експертизу того, наскільки було надано відповідне медичне обслуговування Саакашвілі в період його перебування в ув'язненні, призначено психологічну експертизу, за затребуваними в рамках справи аудіо-відеозаписами призначено габітоскопічну, відеоскопічну експертизи, результати яких слідство й досі не отримало», - сказано у заяві.

У прокуратурі зазначають, що наразі не можуть ухвалити у справі будь-яке зведене рішення, включаючи визнання особи постраждалим.

При цьому прокуратура висловлює готовність надати адвокатам Саакашвілі можливість ознайомитись із матеріалами кримінальної справи.

Нагадаємо, Саакашвілі прибув до Грузії 29 вересня. 1 жовтня він був затриманий у Тбілісі, після його відправили до в'язниці у місті Руставі. Там він оголосив голодування.

Стан здоров'я Саакашвілі погіршився.

13 січня Саакашвілі вперше з'явився на суді у Тбілісі та звернувся до українців.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: