У росії планували зігнати громадян України в сибірські концтабори – Данілов

Читать на русском
Данілов додав, що здогадатися про плани росії щодо депортації українців до Сибіру було не так вже й важко
Олексій ДаніловAssociated Press

Російська верхівка в разі перемоги планувала здійснити масові депортації українського населення в Сибір, де зігнати його в концентраційні табори та надалі використовувати на спорудженні нових міст.

Про це розповів секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов в інтерв'ю Українській правді.

«6 вересня 2021 року вийшла стаття Шойгу, яка називалася «Про нові міста Сибіру». Мало хто звернув увагу на цю публікацію, але ми на такі речі звертаємо увагу. Уважно її тоді прочитавши, ми розуміли, що бажання коштом наших громадян, саме нашої країни, будувати Сибір, як це вже було неодноразово, у них ніколи не зникне. Шойгу прямо озвучив цей план - побудувати від 3 до 5 великих міст від 300 тисяч до мільйона населення. І, відповідно, це повинні бути українці. Всі повідомлення, які нам надавала розвідка партнерів, були про концтабори, фільтраційні табори, а також фізичне знищення президента і вищого політичного керівництва на першому місці» - сказав він.

Данілов додав, що здогадатися про плани росії щодо депортації українців було не так вже й важко, тому що ніяка інша країна СНД не має таких людських ресурсів, придатних для масштабного дешевого будівництва.

Зазначимо, що російські окупанти утримують у фільтраційних таборах по лінії Мангуш-Нікольську-Ялта мінімум 20 тисяч осіб.

Раніше ми писали, що росія активно вивозить українських громадян з тимчасово окупованих територій до рф. Після проходження фільтраційних таборів українців відправляють в економічно депресивні райони росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: