Уряд Бельгії заблокував російські активи

Читать на русском
Федеральний уряд Бельгії заблокував російські фінансові операції на суму 196,4 млрд. євро.

Федеральний уряд Бельгії заблокував російські фінансові операції на суму 196,4 млрд. євро.

Про це повідомив міністр фінансів країни Вінсент Ван Петегем, пише видання Brussels Times.

Активи у розмірі 2,7 млрд євро від 877 фізичних та 62 юридичних осіб, включених до списку фінансових санкцій ЄС, наразі перебувають у розпорядженні федерального уряду Бельгії.

Співробітники бельгійської митниці працюють над тим, аби їхні товари не відправлялися до росії. У бельгійських портах було перевірено 23 191 контейнер, 20 601 їх незабаром було випущено. Затримано три контейнери із предметами розкоші, котрі прямували до росії.

У порту Зебрюгге було вилучено 1000 автомобілів преміум-класу, призначених для продажу в росії. Більшість заблокованих активів — це товари, придбані російськими покупцями ще до впровадження санкцій. Найбільша частина заблокованих активів, майже 197 мільярдів євро фінансових транзакцій, є частиною зусиль ЄС щодо обмеження доступу росії до міжнародних фінансових ринків.

Згідно з даними, опублікованими Національним банком Бельгії, у період з 2017 по 2019 рік імпорт російських товарів становив у середньому 1,5% бельгійського ВВП. Імпорт російських товарів до Бельгії оцінюється приблизно в 6,7 млрд. євро на рік.

Раніше ми писали, що в Сенаті США запропонували направити російські активи на допомогу Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: