США пригрозили Китаю наслідками за спроби допомагати росії воювати проти України

Читать на русском
У Вашингтоні підозрюють Народно-визвольну армію Китаю в тому, що вона таємно надає військову допомогу російським збройним силам
Венді ШерманReuters

Якщо Китай спробує надати росії будь-яку допомогу у війні проти України, проти нього будуть введені масштабні санкції та жорстокий експортний контроль.

Про це заявила заступник державного секретаря США Венді Шерман 21 квітня в Брюсселі, повідомляє South China Morning Post.

Шерман зазначила, що у Вашингтоні підозрюють Народно-визвольну армію Китаю (НВАК) в тому, що вона таємно надає військову допомогу російським збройним силам, серйозно пошарпаним в Україні.

_«Президент Байден безпосередньо розмовляв з Сі Цзіньпіном, Джейк Салліван, наш радник з національної безпеки, з Ян Цзечі, а Блінкен з міністром закордонних справ Ван І. Я сама розмовляла з не однією офіційною особою КНР. Ми прямо сказали, що вони бачили, що ми зробили з точки зору санкцій, експортного контролю щодо росії, це повинно дати їм уявлення про те, що ми можемо зробити, якщо Китай дійсно буде надавати матеріальну підтримку рф. Китай вже робить речі, які не покращують ситуацію. Пекін прагне підірвати ту саму систему, від якої виграв», - сказала вона.

Це не перше попередження для Китаю, яке прозвучало з США. 18 березня президент США Джо Байден у телефонній розмові з лідером Китаю Сі Цзіньпінем попередив про наслідки, які очікують Пекін, якщо вони Китай займеться матеріальною підтримкою росії у війні проти України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: