Українські військові відбили 9 атак окупантів на Донбасі, росія продовжує наступ – Генштаб

Читать на русском
Росія намагається продовжувати наступ на Донбасі. Також окупанти тероризують місцеве населення у Херсонській області.

Росія намагається продовжувати наступальні дії у Східній операційній зоні. Минулої доби українські військові відбили 9 атак окупантів, а також знищили танк, 10 одиниць броньованої та 2 одиниці автомобільної техніки, одну артилерійську систему, 2 одиниці спеціальної інженерної техніки, зенітно-ракетний комплекс та ворожий склад з боєприпасами.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу.

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках противник активних дій не проводив, змін у стані та становищі угруповань його військ не виявлено.

На Слобожанському напрямку ворог продовжує нарощувати систему технічного забезпечення.

Росія перекидає до 20 тисяч найманців для боїв на Донбасі – The GuardianРосія перекидає для участі у боях на Донбасі до 20 тисяч іноземних найманців. Їх використовують як гарматне м'ясо.

У Балаклеї поранених російських військовослужбовців почали розміщувати у міській поліклініці, хоча шпиталь для них обладнаний у будівлі місцевої музичної школи. У Генштабі заявили, що розміщення окупантів у поліклініці свідчить про значне зростання числа поранених та проблеми з їхньою подальшою медичною евакуацією.

На Донецькому та Таврійському напрямах супротивник і надалі проводить артилерійські обстріли вздовж усієї лінії зіткнення.

На Херсонщині загарбники планують організувати примусову мобілізацію населення на війну з Україною. Також окупанти поставили за мету повністю припинити гуманітарну підтримку області з боку української влади та продовжують терор населення.

«Так, у селі Золота Балка Херсонської області представники російських окупаційних військ провели збори з місцевим населенням, де заявили про те, що «зелених коридорів» більше не буде, людям заборонили залишати населений пункт. Крім того, попередили, що у разі обстрілу їхніх позицій підрозділами Збройних сил України, російські загарбники розпочнуть обстріл населеного пункту. Окупанти продовжують обхід приміщень, проводять обшуки», – розповіли у Генштабі.

На Південнобузькому напрямку ворог веде обстріл позицій наших військ.

Угрупуванням Повітряних Сил ЗСУ за попередню добу вражено чотири повітряні цілі: три безпілотні літальні апарати і одна крилата ракета.

Нагадаємо, за словами секретаря РНБО Олексія Данілова, великий наступ російської армії на східному фронті ще не розпочався.

Радник керівника ОПУ Михайло Подоляк вважає, що в Україні очікуються потужні бойові зіткнення ЗСУ та російської армії не лише за території Донбасу, а й за Харків та харківський напрямок.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: