ВР рекомендують ухвалити в цілому закон про заборону проросійських партій

Читать на русском
Комітет з питань правової політики рекомендував Верховній раді ухвалити загалом закон про заборону політичних партій.

Комітет з питань правової політики рекомендував Верховній раді ухвалити в цілому закон про заборону політичних партій.

Про це повідомила голова підкомітету з питань політичної реформи та конституційного права комітету ВР з питань правової політики, нардеп Ольга Совгиря у Telegram у середу, 20 квітня.

Ефект перевиховання: чого чекати від заборони проросійських партійРозпочата росією війна проти України назавжди змінить вітчизняний політичний дискурс. Перший крок – системна заборона проросійських політичних партій. Як відбувається цей процес та чого очікувати - аналізував політолог Олександра Радчука.

«Комітет з питань правової політики ухвалив на своєму засіданні рішення рекомендувати Верховній Раді ухвалити загалом проект Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо заборони політичних партій від 28. 03. 2022 р. № 7172-1, з двома комітетськими правками» , - написала вона.

За її словами, внесено виправлення такого змісту:

  • Статтю 60 регламенту Верховної ради України доповнити новою частиною шостою такого змісту:

«6. У разі прийняття Президентом України рішення Ради національної безпеки та оборони України щодо призупинення діяльності політичної партії, яка сформувала у Верховній раді депутатську фракцію, діяльність такої депутатської фракції припиняється з моменту оголошення про це головою Верховної Ради. Призупинення діяльності депутатської фракції має наслідком призупинення прав цієї депутатської фракції, передбачених цим регламентом та відповідними постановами Верховної Ради».

  • Заключні положення законопроекту доповнити пунктом такого змісту:

«Кабінету Міністрів України протягом місяця з моменту набуття чинності цим законом внести на розгляд Верховної Ради України проект закону про наслідки прийняття судом рішення про заборону політичної партії для статусу депутатів місцевих рад».

Совгиря наголосила, що найближчим часом закон буде внесено на розгляд Ради.

Нагадаємо, в Україні припинено діяльність ОПЗЖ, Партії Шарія та інших.

1 квітня ВР проголосувала у першому читанні порядок заборони проросійських партій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: