На Луганщині триває евакуація населення: у Попасній не стихає вогонь

Читать на русском
Російські окупаційні війська не відкрили гуманітарні коридори і продовжують активно вести вогонь по населеним пунктам на Луганщині.

Вперше за півтора місяці не відкрилися гуманітарні коридори, окупаційні війська російської федерації не дотримуються режиму тиші, проте евакуація цивільних триває в Луганській області.

Про це повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

«Гуманітарні коридори вперше за півтора місяці не відкрилися. Вивозити з Попасної було завжди важко, а останнім часом майже неможливо. Проте вдалося позавчора і вчора. Режим тиші відсутній – росіяни не виконують накази вищого керівництва, тому що бачать легку наживу: вбити і швидше пограбувати, відправити додому ще одну ковдру чи пилосос», – наголошує він.

За словами Гайдая, евакуація з Попасної, де не припиняються вуличні бої, сповнена небезпеки. Втім, завдяки волонтерам, упродовж двох днів вдалося врятувати 18 осіб та доставити в місто їжу та воду.

Голова обладміністрації також додав, що 45 жителів Сєвєродонецька та Гірського виїхали на захід України.

Нагадаємо, 11 квітня працювали 9 гуманітарних коридорів, ними евакуювали 4354 людей. Раніше віцепрем'єр-міністр України Ірина Верещук закликала евакуюватись мешканців двох областей.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: