Окупанти обстрілюють Попасну, щоб відновити наступ на Рубіжне – Генштаб

Читать на русском
Росія продовжує готувати наступ на Сході України. Її війська обстрілюють Попасну, намагаються прорвати оборону у районі Новотошковського.

Російські окупанти готують наступ на сході України. На Донецькому та Таврійському напрямах ворог продовжує артилерійські обстріли Попасної. Їхня мета – завдати вогневої поразки ЗСУ та відновити наступ на Рубіжне, Нижнє та Новобахмутівку. Також окупанти намагаються прорвати оборону у районі Новотошківського.

Про це повідомляє Генштаб.

На Слобожанському напрямку противник і далі блокує Харків та продовжує артилерійські обстріли.

На Южнобузькому напрямку ворог здійснює оборону раніше зайнятих рубежів, вживає заходів щодо відновлення боєздатності своїх підрозділів. Продовжує проводити жорсткі фільтраційні заходи на тимчасово зайнятих територіях Херсонської області.

У Генштабі розповіли, що російські підрозділи, які вивели з України, розміщують у наметових містечках біля кордону. Військовослужбовці відмовляються брати участь у подальших бойових діях на території України. Морально-психологічний стан зазначеного особового складу низький і має тенденцію до погіршення.

Також у росії шукають способи вирішити питання поповнення людськими ресурсами своїх підрозділів. Військкомати активізували роботу з військовозобов'язаними, звільненими з військової служби після 2012 року, які мають військово-облікові спеціальності водія, механіка-водія, розвідника, а також молодших командирів. Офіційною причиною виклику у військкомати є проведення зборів із підготовки на 3 місяці. Також на території Придністров'я проводиться відповідна агітаційна робота з населенням, яке має російське громадянство.

Повітряні сили ЗСУ за добу збили три цілі ворога: крилату ракету, безпілотник та бойовий літак.

Нагадаємо, 6 квітня українські військові у зоні проведення операції Об'єднаних сил успішно відбили 9 атак російських загарбників.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: