Стало відомо, скільки українців повернулися додому за часи війни з росією

Читать на русском
Понад мільйон українців повернулися додому за час війни з росією. Перед Великоднем охочих приїхати може стати ще більше.

З початку нападу росії 24 лютого в Україну повернулося 1 060 000 українців. У зв'язку з великодніми святами охочих може стати ще більше.

Про це повідомив у понеділок, 18 квітня, речник Держприкордонслужби Андрій Демченко, пише УП.

Дві третини киян вже повернулися до столиці, але поспішати не варто – КличкоВійськові рекомендують жителям Києва почекати із поверненням до столиці через загрозу ракетних ударів.

Він зазначив, що 16 квітня вперше від початку повномасштабної війни спостерігалася перевага в'їзду над виїздом з України.

У ДПСУ вважають, що цього тижня кількість охочих повернутися додому українців продовжить зростати через великодні свята.

Демченко нагадав, що для перетину держкордону українці повинні мати закордонний паспорт.

«Хочу зазначити, що перетин кордону відбувається, згідно з постановою уряду №57, де, зокрема, вказано перелік документів, за якими можна перетинати державний кордон. І додам, що такого паспортного документа, як внутрішній паспорт, не передбачено», - заявив він.

За словами спікера ДПСУ, у перші тижні російського вторгнення до країни на кордоні спостерігалася гуманітарна катастрофа: тисячі людей штурмували кордон, сервісні центри не працювали, люди не мали змоги оформити належні документи.

«На даний момент такої авральної ситуації немає, тому людям слід дотримуватися встановленого порядку», - наголосив Демченко.

Нагадаємо, за даними ООН, з початку війни Україну залишило близько 4,8 мільйона людей. Понад сім мільйонів українців стали внутрішніми переселенцями.

У той же час влада Києва та області просить поки не їхати до столиці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: