Армія рф тримає у полоні екіпажі трьох іноземних судів – Денісова

Читать на русском
У Маріуполі російські окупанти взяли в полон членів екіпажів трьох іноземних вантажних суден - Аzburg під прапором Домініки, Smarta та Blue Star-1 під прапором Ліберії.

На території морського торговельного порту в Маріуполі російські окупанти взяли в полон членів екіпажів трьох іноземних вантажних суден Аzburg під прапором Домініки, Smarta і Blue Star-1 під прапором Ліберії.

Про це повідомила уповноважена ВР з прав людини Людмила Денісова у Telegram.

Обмін Медведчука на захисників та жителів Маріуполя: Подоляк сумнівається, що рф погодитьсяМихайло Подоляк вважає, що Медведчук намагається уникнути покарання в Україні, але росія навряд чи погодиться поміняти нардепа на захисників та мешканців Маріуполя.

Омбудсмен зазначила, що у заручники взяли 42 члени екіпажів суден та дружину капітана судна Smarta.

За інформацією капітана судна Azburg Сергія Дзісяка, екіпажі пройшли «перевірку» у фільтраційному таборі в Мангуші. Нині вони перебувають у тимчасово окупованому Донецьку під наглядом озброєних російських військових.

Денісова звернулася до комісії ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення Росії в Україну.

«Захоплення цивільних осіб у заручники Росії порушує право на життя і на свободу, особисту недоторканність, гарантовані статтями 3 та 5 конвенції про захист прав людини та основних свобод 1950 року та право на свободу пересування, гарантоване статтею 2 протоколу №4 до конвенції», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, сьогодні з'явилося відео, на якому затриманий Віктор Медведчук просить обміняти його на захисників та мешканців Маріуполя.

Минулого тижня Україна та росії провели четвертий обмін полоненими.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: