У Гостомелі розпочалися роботи з розмінування території

Читать на русском
Насамперед рятувальники та поліція обстежують ділянку від аеропорту до міста, потім візьмуться за завали в місті
ГостомельФото УНІАН

Співробітники Національної поліції та Державної служби з надзвичайних ситуацій почали розчищення міста Гостомель на Київщині від вибухонебезпечних предметів - як мін, залишених окупантами, так і боєприпасів, що не розірвалися.

Про це написав глава Гуманітарного штабу Київської області Олексій Кулеба у своєму Telegram.

За його словами, обсяг роботи дуже великий, оскільки окупанти залишили після себе дуже багато неприємних вибухають «сюрпризів». Насамперед рятувальники та поліція обстежують ділянку від аеропорту до міста, потім візьмуться за завали в місті.

У ЗСУ оцінили витрати на розмінування України: сотні мільярдів доларівРозмінування торкнеться як територій, які торкнулося вторгнення Росії, так і територій, тимчасово окупованих з 2014 року

«Думаю, що протягом тижня вони зможуть виконати великий обсяг роботи й ми побачимо результат вже після Великодня» - сказав Кулеба.

Нагадаємо, що в Київській області тривають роботи з розмінування основних напрямків, завершити планують до кінця травня. Але на повне розмінування території потрібен як мінімум рік.

Експерти Національної поліції та ДСНС вилучили та знешкодили в Києві та області понад 10 тисяч боєприпасів, а також дрон-камікадзе.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: