Окупанти замінували лікарню в Запорізькій області – Офіс генпрокурора

Читать на русском
Російські окупаційні війська продовжують вчиняти воєнні злочини на українській території, зокрема, ставлячи міни в лікарні.

Окупаційні війська російської федерації замінували районну лікарню в тимчасово окупованому місті Пологи Запорізької області, що є злочином. Вказаний факт розслідуватимуть органи правопорядку.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

«Мінування ворогом лікарні в окупованих Пологах на Запоріжжі. За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України)», – інформує відомство.

За даними слідства, 4 квітня російські окупанти з метою залякування цивільного населення міста Полог захопили та замінували районну лікарню. Наразі медичний заклад використовується виключно для розміщення поранених російських військових.

Справу розслідують слідчі управління Служби безпеки України в Запорізькій області.

Нагадаємо, українські органи правопорядку розпочали фіксацію воєнних злочинів росіян в Бучі та Бородянці Київської області. Також стало відомо, що Росія готує провокацію у Маріуполі і хоче звинуватити у своїх злочинах Україну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: