Папа Римський під час великодньої меси звернувся до українців

Читать на русском
Папа Римський Франциск під час великодньої меси у суботу у Ватикані засудив жорстокість війни в Україні та сказав українською мовою пасхальне вітання.
фото ЕРА

Папа Римський Франциск під час Всеношного пасхального чування у Ватикані звернувся до народу України, засудив жорстокість війни та завершив свою проповідь українською мовою.

Про це повідомляє Радіо Ватикану.

Папа Римський закликав Україну і росію до Великоднього перемир'яПапа Римський Франциск закликав Україну і росію до Великоднього перемир'я у військових діях.

Напередодні богослужіння відбулася зустріч Папи Римського з українською делегацією. Сьогодні вона була присутня на урочистому богослужінні. Зокрема, до неї увійшов мер Мелітополя Іван Федоров, якого було звільнено з російського полону.

Коли Папа завершував проповідь та молитву, він звернувся до гостей з України з такими словами:

«У цій темряві, в якій ви живете, пане мер, панове депутати, у непроглядному сутінку війни та жорстокості, ми всі молимося з вами і про вас, цієї ночі. Ми молимося про втіху таких страждань. Ми можемо лише поділитися з вами нашою близькістю, нашою молитвою і сказати: «Тримайтеся! Ми поруч із вами!».

Також наприкінці проповіді він сказав українською: «Христос Воскрес!».

Як відомо, сьогодні святкують Великдень католики, у православних – Вербна неділя.

Нагадаємо, підтримку українцям також висловили принц Гаррі та Меган Маркл.

Раніше Папа Римський засудив дії президента рф путіна.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: