Здали назад: росія заявила, що готова приймати оплату за газ в євро

Читать на русском
Однак це не поступка з боку росії, оскільки москва запропонувала вкрай невиразний і незрозумілий механізм оплати.
Ілюстративне фотоAFP 2022

Російський уряд погодився отримувати виплати за газ в євро, але запропонував для цього вкрай неоднозначний механізм, який поки що не зрозумілий.

Про це повідомляє DW з посиланням на офіційну заяву уряду Німеччини.

Так, у Німеччині 30 березня повідомили, що росія запевнила Берлін у тому, що Європі не доведеться порушувати санкції та платити за постачання газу в російських рублях. У кремлі заявили, що для партнерів рф з Євросоюзу нічого не зміниться. Однак це не поступка з боку росії, оскільки москва запропонувала вкрай невиразний механізм оплати.

Скільки у вас Путін? Колонка Леоніда ШвецяУ кремлі досі не можуть збагнути, наскільки радикально змінився світ після повномасштабного російського вторгнення в Україну.

Передбачається, що гроші за газ будуть нараховуватися на рахунки в «Газпромбанку», який ще не потрапив під санкції проти росії. У цьому банку вони будуть конвертуватися в рублі, а потім перераховуватися в росію.

«Шольц не погодився на цю процедуру в розмові, але попросив письмову інформацію, щоб краще зрозуміти процедуру» - наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, 23 березня путін заявив, що російський газ буде поставлятися в Європу тільки за російські рублі.

У Берліні заявили, що вимога росії для країн з так званого списку «недружніх держав» платити за газ в російських рублях суперечить умовам укладених контрактів. Німеччина ігноруватиме цю вимогу. Таку ж позицію зайняли багато інших європейських держав.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: