Російські окупанти утримують у полоні близько 1700 громадян України – Верещук

Читать на русском
Понад 500 полонених - це жінки. Окупанти принижують їх, намагаючись зламати знущаннями та позбавити людської гідності
Ірина Верещукpresident.gov.ua

Станом на 11 квітня російські окупанти утримують у полоні близько 1700 громадян України. При цьому в полоні перебувають переважно цивільні особи - військових серед полонених меншість.

Про це розповіла міністр реінтеграції Ірина Верещук в інтерв'ю Reuters.

Понад 500 полонених - це жінки. Окупанти принижують їх, змушують стояти багато годин, голять налисо, змушують роздягатися догола нібито для огляду, іншими способами принижують їх людську гідність. Але полонені дівчата і жінки з усім тим тримаються і просять українців боротися за перемогу.

«Путін бреше на весь світ, що тут немає солдатів-строковиків»: про що розповіли полонені військові РФ в УкраїніВідбувся брифінг полонених російських військових. Усі вони – солдати строкової служби ЗС РФ, які серед інших напали на Україну за наказом президента Росії Володимира Путіна.

Верещук додала, що москва щодня бреше, заявляючи, що забезпечує українських військовополонених відповідно до міжнародного права. Насправді це не так.

Нагадаємо, що Україна і росія провели перший повноцінний обмін військовополоненими 24 березня, через місяць після початку повномасштабного вторгнення росії. 10 російських солдатів обміняли на 10 українських військових.

1 квітня відбувся другий обмін полоненими з початку російського вторгнення. Українській стороні вдалося повернути 86 українських військовослужбовців, серед яких 15 жінок.

9 квітня Україна провела третій обмін полоненими з країною-агресором з початку повномасштабного російського вторгнення. Додому повертаються ще 26 українців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: