Які країни закрили авіапростір для літаків з РФ

Читать на русском
Слово і діло зібрало інформацію, які країни Європейського Союзу закрили авіапростір для літаків з РФ.
Слово і діло

У відповідь на військовий напад Російської Федерації на Україну, низка європейських країн почала закривати свій авіапростір для літаків з РФ.

Станом на 20.00 вже 9 країн оголосили про закриття свого простору.

Першою про закриття повітряного простору для росіян заявила Велика Британія – 24 лютого у новий пакет санкцій потрапив «Аерофлот».

Прессекретар уряду Польщі Петро Мюллер повідомив, що закритий для Росії авіапростір буде діяти з 26 лютого.

Чехія також припинила приймати рейси російських авіакомпаній у своїх аеропортах з суботи, 26 лютого. Про це заявив міністр транспорту республіки Мартін Купка.

Також про закриття повітряного простору повідомила і Румунія.

Глава МЗС країни Богдан Ауреску написав, що Румунія приєдналася до інших країн-членів ЄС, які заборонили російським авіакомпаніям літати у нашому повітряному просторі.

«Румунія закликає всіх партнерів і союзників вжити таких дій, оскільки ми, як і раніше, рішуче підтримуємо Україну, яка зазнає нападу. Україна не самотня і необхідні санкції проти Росії за її агресію», – написав він.

Уряд Словенії в суботу також ухвалив рішення про закриття повітряного простору для літаків із Росії у зв'язку з операцією РФ в Україні.

Окрім цього, країни Балтії закрили свій повітряний простір для російських літаків.

«Естонія приєднується до польської ініціативи та забороняє всім російським авіакомпаніям використовувати наш повітряний простір», – заявив міністр економіки та інфраструктури Тааві Аас.

Латвія і Литва послідували прикладу Естонії. Міністр юстиції Латвії Яніс Борданс заявив у суботу, що Латвія також закриває свій повітряний простір для російських авіакомпаній.

Міністр транспорту Латвії Таліс Лінкайтс повідомив, що рішення про закриття повітряного простору для російських авіакомпаній буде ухвалено за погодженням з країнами Європейського союзу.

За словами міністра, для цього готується спеціальний пакет санкцій, і рішення очікується найближчим часом.

Болгарія також вирішила закрити свій повітряний простір для всіх російських літаків. Країна запровадила заборону на вильоти, посадки та вхід у повітряний простір країни для літаків із ліцензіями, виданими Російською Федерацією.

Заборона стосується і повітряного простору над частиною акваторії Чорного моря, що є територіальними водами Болгарії.

Нагадаємо, президент Польщі Анджей Дуда заявив, що країна підтримує вступ України до ЄС. Це, за його словами, необхідно зробити негайно.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: