Понад тисячу: Венедіктова озвучила кількість убитих окупантами українців у Київській області

Читать на русском
На території півночі Київської області виявлено понад 1200 тіл українців, убитих російськими військами за різних обставин
Масові вбивства в Бучі Київської областіAP Photo

Станом на вечір 10 квітня тільки в Київській області виявлено понад 1200 тіл цивільних українців, убитих російськими окупантами в ході тимчасової окупації території та військових дій.

Про це розповіла генеральний прокурор України Ірина Венедіктова в коментарі Sky News.

«На сьогоднішній ранок ми маємо 1222 загиблих тільки в Київській області. Звичайно, те, що ми бачили на місцях у всіх регіонах України, - це військові злочини, злочини проти людяності, і ми робимо все, щоб це виправити» - сказала вона.

Попіл Бучі стукає в наші серцяПро те, чого намагалася добитися росія своїми звірствами на Київщині, і чому всі російські окупанти обов'язково мають покарати цей акт терору - у тексті Антона Коржа.

Також вона зазначила, що задокументовані сотні випадків військових злочинів, скоєних російськими окупантами - тортури, розстріли, зґвалтування, грабежі, мародерство.

Нагадаємо, у місті Гостомель Київської області за 35 днів російської окупації пропало безвісти щонайменше 400 осіб. Про деяких знають, що вони мертві, але не можуть знайти навіть тіла.

Нагадаємо, Київську область, а разом з нею Бучу, Ірпінь і Гостомель, звільнили від російських окупантів 2 квітня. Після цього Україна і весь світ дізналися про шокуючі події в Бучі – окупанти катували та розстрілювали людей, ґвалтували жінок, вбивали дітей. Мер Бучі Анатолій Федорук повідомив, що в місті в братських могилах поховані 280 осіб.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: