У звільненому Гостомелі майже 400 людей пропало безвісти – місцева влада

Читать на русском
У Гостомелі російські окупанти старанно підчищали всі сліди своїх звірств, які тільки могли, включаючи ліквідацію тіл убитих цивільних
Ілюстративне фотоFacebook

У місті Гостомель Київської області за 35 днів російської окупації пропало безвісти не менше 400 осіб. Про деяких знають, що вони мертві, але не можуть знайти навіть тіла.

Про це розповів голова новоствореної Гостомельської селищної Військової адміністрації Тарас Думенко в інтерв'ю Громадському радіо.

Арестович опублікував список «військових частин» росії, причетних до злочинів на КиївщиніУ злочинах на території Київської області брали участь російські мотострілки, десантники, морські піхотинці, танкісти та карателі-росгвардійці

«Ми знаємо про людей, що вони вбиті, є підтвердження, фото і відеофіксація, але ми досі не можемо їх знайти. Коли ще був зв'язок, нам очевидці змогли донести цю інформацію, а зараз ми досі не можемо їх знайти. Джерелу інформації вдалося врятуватися... У нас є лікар, яка 35 днів надавала медичну допомогу сама, в Гостомелі, будучи в окупації та під обстрілами. У неї 12 днів тому забрали чоловіка і сина. Ми досі їх розшукуємо. До того ж шукаємо тіло начальника пожежної частини Гостомельського аеропорту, і також не можемо знайти» - розповів він.

За словами Думенка, в Гостомелі російські окупанти старанно підчищали всі сліди своїх звірств, які тільки могли, включаючи ліквідацію тіл убитих цивільних.

«Ти міг рухатися в напрямку Гостомеля і вздовж дороги стояли розстріляні автомобілі з тілами, включаючи дітей. І міг повертатися - а цих тіл вже не було» - додав він.

Нагадаємо, Київську область, а разом з нею Бучу, Ірпінь і Гостомель, звільнили від російських окупантів 2 квітня. Після цього Україна і весь світ дізналися про шокуючі події в Бучі – окупанти катували та розстрілювали людей, ґвалтували жінок, вбивали дітей. Мер Бучі Анатолій Федорук повідомив, що в місті в братських могилах поховані 280 осіб.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: