Прикордонники спостерігають зростання пасажиропотоку до України

Читать на русском
В останні дні зростає кількість українців, які повертаються із-за кордону додому. Водночас, пасажиропотік на виїзд з України знизився.
dpsu.gov.ua

В останні дні зростає кількість українців, які повертаються із-за кордону додому.

Про це у понеділок, 11 квітня, повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко на брифінгу.

Безкоштовний роумінг та єдиний платіжний простір: як влада планує полегшити життя біженцівУряд працює над тим, аби систематизувати допомогу біженцям у Європі. Денис Шмигаль розповів, як саме планують допомогти переміщеним особам.

«Загалом, кордон із 24 лютого перетнуло понад 4,3 млн людей в обох напрямках, але переважна більшість – це громадяни, які рятуючись від війни, перетинали кордон у напрямку виїзду за межі України. Останнім часом ми також фіксуємо збільшення громадян України, які повертаються додому. У перші дні загалом близько 15 тис. громадян України перетинали кордон, рухаючись у напрямку в'їзду до України. На даний момент ця кількість становить близько 25-30 тис. осіб на добу», - розповів Демченко.

Також він наголосив, що пасажиропотік на виїзд з України значно знизився порівняно з першими тижнями війни.

«Раніше пасажиропотік на добу міг досягати близько 120-130 тис. осіб на добу, і переважна більшість людей рухалася у напрямку виїзду з України. Наразі пасажиропотік коливається на рівні 60-70 тис. осіб на добу», - зазначив Демченко.

Більшість перетинів кордону відбуваються на ділянці з Польщею.

Нагадаємо, за даними ООН, з початку війни Україну залишило близько 4,5 мільйона людей. Понад 7 мільйонів українців перемістилося всередині України. Внутрішні переселенці можуть розраховувати виплати.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: