На Луганщині триває евакуація під обстрілами російських окупантів

Читать на русском
Українські рятувальники здійснюють евакуацію мирних жителів населених пунктів Луганської області, по яким стріляють російські окупанти.

У низці населених пунктів Луганської області здійснюється евакуація цивільних під постійними обстрілами окупаційних військ російської федерації. Наразі вивезено понад 300 жителів Гірського та Кремінної.

Про це повідомляє голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

«Міста Луганщини - суцільні руїни. Тисячі мешканців досі не виїхали. Ворог продовжує підступно завдавати ударів з різних видів озброєння, намагаючись повністю знищити мирне населення, інфраструктуру та житлові квартали Луганської області. Вільний від окупантів, Південний мікрорайон в Рубіжному впродовж останніх днів знищується до землі. Внаслідок обстрілів постійно маємо руйнування будинків, люди нехтують безпекою і не спускаються до бомбосховищ, і опиняються під завалами власних осель», – розповів він.

Голова Луганської ОВА закликав виїжджати всіх мирних жителів Луганської області. Він додав, що сьогодні уже вивезли 321 жителя Гірського та Кремінної, попри постійні, безперервні обстріли росіян.

«Втім, із Гірської громади ми евакуювали вже 98 осіб до Новозолотарівки та вивозитемемо ще. Також понад 100 людей вже прямують автобусами до Дніпра. До залізничних вокзалів Донеччини доставлять 123 жителів Кремінної. Евакуація триває», – повідомив Гайдай.

Нагадаємо, 5 квітня евакуювали за допомогою гуманітарних коридорів 3846 осіб. Також повідомлялося, що росіяни не дають гуманітарного коридору для мешканців Ізюму.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: