Київ та Ірпінь наказав бомбити генерал родом із Черкащини – СБУ

Читать на русском
Російський генерал-майор, який віддавав накази про бомбардування Києва та Ірпеня, виявився родом із Черкаської області.

Російський генерал-майор, який віддавав накази про бомбардування Києва та Ірпеня, виявився родом із Черкаської області. І в Україні в нього лишилися родичі.

Про це повідомила пресслужба СБУ на Черкащині.

Мер Ірпеня просить не повертатися до міста ще щонайменше місяцьМер Ірпеня Олександр Маркушин закликав місцевих жителів протягом місяця не їхати до міста – поки що небезпечно.

Інформацію про генерала армії Росії Віталія Школенка підтвердив староста села Текуча Уманського району Олександр Гершун. Він розповів, що військовим, котрий нещадно обстрілював Київську область, виявився його родич.

«Я, на превеликий жаль, є родичем заступника командувача 6 Ленінградської армії ВПС та ППО Західного військового округу. Ще недавно ця істота відвідувала свою батьківщину, де в неї залишилося багато родичів у таких населених пунктах, як Ірпінь, Київ, Голованівськ, накази про бомбардування яких він, напевно, давав особисто», - повідомив він.

Чиновник також додав, що у Бучанському районі під час обстрілів перебували рідні та близькі російського генерала.

Нагадаємо, 28 березня ЗСУ повністю звільнили Ірпінь від російських окупантів. Після цього вдалося звільнити усю Київську область.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: