ЗСУ відбили ключові території на півночі України – Міноборони Британії

Читать на русском
Російським військам, які вийшли з півночі України, знадобиться переоснащення, перш ніж їх можна буде передислокувати на схід.

Українські сили відбили ключову територію на півночі України, позбавивши росію можливості забезпечити свої цілі та змусивши російські війська відступити з районів навколо Чернігова та на північ від Києва.

Про це йдеться у звіті Міноборони Великої Британії, заснованому на даних розвідки.

Росія переглядає свої військові цілі: у США розповіли, яким може бути новий етап війни в УкраїніУ США вважають, що новий етап війни в Україні буде затяжним. Тепер росія зосередиться на наступі на сході та півдні, але завдаватиме ударів і по решті території України.

«Мляві бойові дії, ймовірно, продовжаться в деяких частинах знову взятих регіонів, але на цьому тижні вони значно послабшають у міру виведення російських військ, що залишилися. Багатьом російським підрозділам, що виводяться з півночі України, ймовірно, буде потрібне серйозне переоснащення, перш ніж їх можна буде передислокувати для операцій на сході України», – йдеться у звіті.

Нагадаємо, кілька днів тому українські військові повністю звільнили Київську область. Окупанти також виходять із Чернігівської області.

Тепер росія зосередиться на наступальній операції на Донбасі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: