Росія готується захопити Харків та оточити сили ООС – Міноборони

Читать на русском
Російські окупанти готуються до захоплення міста Харків, також ворог має намір оточити українські сили ООС.

Російські окупанти готуються до захоплення міста Харків, також ворог має намір оточити українські сили ООС.

Про це повідомив речник Міністерства оборони Олександр Мотузяник під час брифінгу.

«Основні зусилля противник зосередив на підготовці до відновлення наступальних дій, щоб оточити угруповання Об'єднаних сил та заволодіти містом Харковом», - заявив Мотузяник.

За його словами, Росія продовжує застосовувати високоточне озброєння для знищення об'єктів критичної інфраструктури України та вживає заходів щодо формування та переміщення додаткових підрозділів зі складу Східного та Центрального військового округу для участі у бойових діях.

«Противник посилює угруповання військ західного та південного військових округів у Слобожанському та Донецькому операційних районах – як шляхом перекидання військ інших військових округів, так і шляхом залучення підрозділів мобілізаційного резерву», – розповів Мотузяник.

Крім того, окупанти налагоджують маршрути логістичного забезпечення угруповань військ, створюють запаси боєприпасів, ракет та ПММ, а також здійснюють підготовку медичних установ до прийому великої кількості поранених.

«Загалом російські окупаційні війська проводять перегрупування та намагаються покращити тактичне становище на окремих напрямках на півдні України», - додав речник Міноборони.

Нагадаємо, у Харкові внаслідок чергового обстрілу з боку російських військових увечері 3 квітня загинуло четверо людей. Ще 30 дістали поранення, з яких троє – діти.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: