Війська росії тікають з Сумської області – глава ОВА

Читать на русском
Поки рано говорити про повне звільнення території області, тому що ведеться зачистка. Але техніка окупантів вже покинула регіон
Ілюстративне фотоFacebook

Російські війська дуже швидко залишають Сумську область. У паніці вони біжать, по дорозі влаштовуючи терор з обстрілами мирних жителів, цивільних будівель і населених пунктів.

Про це повідомив у вечірньому відеозверненні керівник Сумської обласної військової адміністрації Дмитро Живицький.

Цілком переможена та жодного разу не легендарна. Феномен розвалу російської арміїЧому російська армія виявилася взагалі не готова до повномасштабної війни в Україні - в матеріалі Антона Коржа.

«У нас є непогані новини з Сумщини. Російські війська відучора активно почали вихід на свою територію з нашої області. Останні дні ми спостерігали накопичення російських військ від Білопілля до самого Конотопа. ... Заходили нові колони, вони обкопувалися, займалися терором на території області, в громадах, обстрілювали мирних жителів, стріляли по лісах, по домівках, на вулицях з танків, гранатометів» - розповів він.

З усім тим, каже Живицький, поки рано говорити про повне звільнення території області, тому що ведеться зачистка. Але техніка окупантів вже покинула регіон, маючи втрати під вогнем українських військ.

«Наздоганяла наша артилерія. Вони тягли підбиті танки, підбиту техніку, якраз все накопичення військ було пов'язано з тим, що вони прикривали своїх недобитків» - сказав Живицький.

Нагадаємо, 26 березня силами 93-ї бригади Холодний Яр місто Тростянець Сумської області було звільнено від російської окупації. У звільненому Тростянці Сумської області були виявлені тіла кількох мирних жителів, яких катували.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: