У Сумській області колона російської техніки наїхала на пішоходів

Читать на русском
Російський військовий навмисне наїхав технікою на пішоходів. Одна людина загинула, двоє постраждали.

У Сумській області 27 березня колона військової техніки російських окупантів здійснила наїзд на мирних пішоходів. В результаті одна людина загинула, двоє постраждали.

Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

Воєнні злочини РФ: надати докази можна через спеціальний сайтЧерез новий сайт Докази українці зможуть подати докази воєнних злочинів Росії. Наприклад, пошкодження цивільної інфраструктури чи факти насильства над мирними мешканцями.

«За даними слідства, 27 березня 2022 близько 17:15 на автодорозі за межами населеного пункту с. Чумаково Конотопського району Сумської області рухалася колона військової техніки російської федерації. Нехтуючи міжнародним правом, військовослужбовець РФ навмисне, скоїв наїзд на пішоходів, що йшли в попутному напрямку. В результаті постраждала сім'я – 15-річний підліток та його мати дістали поранення, 33-річний чоловік від отриманих травм помер у лікарні», – повідомили у прокуратурі.

Прокуратура проводить розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 438 КК України).

Нагадаємо, на Запоріжжі російські військові танком переїхали автомобіль, в якому знаходилися цивільні. Загинули двоє дорослих чоловіків та неповнолітній хлопчик.

Зазначимо, що Міністерство цифрової трансформації запустило сайт «Доказ», за допомогою якого документуватимуться воєнні злочини Росії в Україні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: