Папа Римський зробив заяву на підтримку України

Читать на русском
Папа Римський закликав зупинити кровопролиття в Україні та назвав Маріуполь містом-мучеником.
фото ЕРА

Папа Римський Франциск закликав зупинити кровопролиття в Україні і підкреслив, що місто Маріуполь стало містом-мучеником війни, що роздирає душу, яка виснажує Україну.

Про це він заявив у своїй публічній промові неділю, 13 березня, у річницю його обрання на престол, передає Twitter.

Європа не бачила такої війни з часів Другої світової — Зеленський звернувся до італійцівПрезидент України володимир Зеленський звернувся до італійського народу, щоб пояснити різницю між Україною та Росією.

«Місто, що носить ім'я Пресвятої Діви Марії, Маріуполь, стало містом-мучеником, що роздирає душу війни, яка виснажує Україну. Перед варварством вбивства дітей, безневинних і беззахисних цивільних осіб не може бути переконливих стратегічних доводів: треба припинити це неприпустиму збройну агресію, перш ніж вона перетворить міста на цвинтарі», – сказано у повідомленні.

Папа Римський Франциск також наголосив, що «з болем у серці я приєдную свій голос до голосу звичайних людей, які закликають до припинення війни».

«В ім'я Бога прошу вас: зупиніть це кровопролиття!», - закликав він.

Нагадаємо, в ОПУ заявили, що представники російської делегації на переговорах уже не ультимативно щось кажуть, а уважно слухають пропозиції України.

Президент України Володимир Зеленський виступив за те, щоб провести прямі переговори із президентом Росії Володимиром Путіним у Єрусалимі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: