З початку війни в Україні загинуло вже понад 150 дітей

Читать на русском
Внаслідок збройної агресії Росії в Україні загинуло 153 дитини, ще понад 200 було поранено.

Внаслідок збройної агресії росії в Україні за трохи більше місяця загинуло 153 дитини, ще понад 200 було поранено.

Про це повідомили в Офісі Генпрокурора у п'ятницю, 1 квітня.

Кількість загиблих внаслідок ракетного удару по Миколаївській ОДА зросла до 24Внаслідок ракетного удару по будівлі Миколаївської ОДА загинули 24 особи – тіла 23 знайшли під завалами і одна людина померла у лікарні.

«Майже 400 дітей постраждали в Україні від початку збройної агресії російської федерації. З них 153 загинули та понад 245 поранені», - йдеться в повідомленні.

Наразі триває робота щодо встановлення всіх даних про постраждалих дітей у місцях ведення активних бойових дій та на тимчасово окупованих ворогом територіях. Зокрема у місті Маріуполі, на окремих територіях Київської, Чернігівської та Луганської областей.

За отриманими даними, найбільше постраждало дітей у Київській – 73, Донецькій – 65, Харківській – 53, Чернігівській – 43, Миколаївській – 30, Луганській – 31, Запорізькій – 22, Херсонській – 29, столиці – 16, Сумській – 16, Житомирській - 15 областях.

За даними ОГП, 19 березня російські військові обстріляли евакуаційні колони з Маріуполя, загинули тато з дитиною.

31 березня від тяжких поранень померла 2-річна дівчинка з Лисичанська Луганської області, яка разом зі своїм 7-річним братом напередодні зазнала тяжких поранень.

30 березня на Чернігівщині внаслідок обстрілів двоє дітей отримали поранення.

31 березня на Донеччині до лікарні потрапили 5 неповнолітніх, які отримали поранення в результаті обстрілу.

Нагадаємо, на Донбасі за добу від обстрілу російського агресора ще п'ять громадянських людей загинули і 22 поранені. Серед поранених – четверо дітей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: