Запаси медикаментів наявні та оновлюються: у МОЗ розповіли про роботу лікарень на час ВС

Читать на русском
Планових операцій поки не буде, а всім, хто потребує медичної допомоги, її нададуть. Запасів медикаментів достатньо і є план з їх відновлення.

На час воєнного стану медичні заклади надаватимуть допомогу всім, хто її потребує. Запасів медикаментів та розхідних матеріалів достатньо, є чіткі механізми їх оновлення.

Про це йдеться в офіційному повідомленні МОЗ України.

Пресслужба МОЗ уточнює, що планові госпіталізації та операції припиняються до окремого розпорядження.

«У медичних закладах сформовано запас медикаментів, медичних виробів, розхідних матеріалів, інфузійних розчинів та ін. Є чіткі механізми поповнення запасів та їх оновлення. Усі лікарні забезпечені автономними джерелами живлення», – йдеться у повідомленні.

У міністерстві наголосили, що залучені усі регіональні центри екстреної медичної допомоги, які забезпечують безперебійне, безвідмовне та цілодобове надання екстреної медичної допомоги.

«Зберігайте спокій, керуйтеся лише офіційними каналами комунікації, стежте за інформацією державних органів та органів влади на місцях», – додали в МОЗ України.

Нагадаємо, сьогодні вночі РФ повномасштабно вторглася у мирні міста України. ЗСУ чинять гідний опір та знищують техніку ворога. Водночас, вже з'являються повідомлення про перших загиблих і поранених.

Раніше стало відомо, що рівень захворювання коронавірусом пішов на спад. Також ми повідомляли, що українцям, які повертаються додому, спростили перетин кордону.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: