В ОПУ назвали кількість справ щодо воєнних злочинів російських окупантів

Читать на русском
В Офісі генпрокурора відкрили майже 3500 кримінальних провадження стосовно російських окупаційних військ та їхніх злочинів проти українців.

Офіс генерального прокурора порушив 3457 кримінальних проваджень проти військовослужбовців окупаційних військ російської федерації за фактами воєнних злочинів проти українців.

Про це повідомив радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк

«Офіс генерального прокурора розпочав 3457 кримінальних проваджень проти військовослужбовців російської федерації. За статтею «порушення законів і звичаїв війни». Все найтяжче – вбивства громадян, масове насильство, знущання з дітей, тортури. Документальні факти. Наслідки для російської федерації – катастрофічні в усіх юрисдикціях», – підкреслив він.

Нагадаємо, раніше мер Маріуполя розповів, що в обложеному Маріуполі, за приблизними підрахунками, загинули майже 5 тисяч осіб, з них близько 210 дітей. Місто зруйноване на 90%.

Генерал-полковник, начальник Національного центру управління обороною російської федерації Михайло Мізінцев є одним з відповідальних за знищення Маріуполя і маріупольців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: