Наслідки війни: у ДСНС розповіли про найпоширеніші вибухонебезпечні предмети

Читать на русском

ДСНС закликала українців повідомляти поліцію або рятувальників про виявлення вибухонебезпечних предметів. Також у ДСНС розповіли про найпоширеніші.

У ДСНС закликали українців не наближатися до мін та боєприпасів, а при виявленні таких одразу повідомляти рятувальників чи поліції.

Крім того, у Службі розповіли про найпоширеніші вибухонебезпечні предмети.

Серед них протипіхотна фугасна міна натискної дії ПФМ-1 та ПФС-1С. Вони бувають зеленого та коричневого кольорів, сила спрацьовування – від 5 кілограм. До них не можна підходити та рухати.

Осколкова протипіхотна міна кругового ураження ОЗМ-72 може встановлюватися в керованому та некерованому вигляді, має датчики мети у вигляді розтяжки.

Має пластмасовий корпус осколкова протипіхотна міна спрямованої дії МОН-50.

Своїм великим розміром від неї відрізняється осколкова протипіхотна міна МОН-200.

У формі металевого диска – це фугасна протитанкова міна ТМ-62М. Її встановлюють у ґрунтах чи поверхні землі, сила спрацьовування – від 120 кілограм. Підходити близько до неї не можна через наявність міні-пасток.

Вкрай небезпечна також осколкова протипіхотна міна кругового ураження ПОМ-2 з металевим корпусом.

Фугасну протипіхотну міну натискної дії ПМН-2 теж встановлюють у ґрунтах чи поверхні землі. У неї пластмасовий корпус із датчиком мети у вигляді хреста, буває зеленого або коричневого кольору.

Нагадаємо, за даними Асоціації саперів України, станом на 21 березня орієнтовно 82,5 тисяч кв. кілометрів України потребували розмінування.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: