Переважна частина повідомлень про мінування чогось в Україні приходить з РФ і ОРДЛО – Монастирський

Читать на русском
Такі дії правоохоронними органами розцінюються, як елемент російської гібридної війни проти України та її народу
Ілюстративне фотоnpu.gov.ua

З початку 2022 року зафіксовано понад тисячу повідомлень про мінування понад 10 тисяч об'єктів по всій Україні. Всі вони виявилися помилковими, а надходять вони переважно з територій Росії та окупованих районів (ОРДЛО).

Про це заявив міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський в ефірі програми «Свобода слова» на телеканалі ICTV.

«На сьогодні з початку року маємо близько тисячі повідомлень про мінування, які стосувалися близько 10 тис.об'єктів по всій Україні» - розповів він.

Міністр додав, що такі дії правоохоронними органами розцінюються, як елемент російської гібридної війни проти України та її народу.

«Щодо самих аспектів мінувань, звичайно це організоване явище... Звичайно, ми розуміємо, звідки йде загроза, адже понад 70% IP-адрес електронних пошт, з яких надходять повідомлення, і телефони, з яких ці повідомлення надходять, - це Російська Федерація, ОРДЛО. І 10% - з Республіки Білорусь» - підвів він підсумки.

Нагадаємо, раніше в СБУ повідомили, що за хвилею помилкових мінувань по всій Україні стоїть Росія. Її мета - розхитати ситуацію в Україні зсередини та посіяти паніку. Спецслужби РФ використовують «мінування» як один з елементів гібридної війни для посилення тиску.

Зауважимо, що у понеділок, 31 січня, до столичної поліції надійшло анонімне повідомлення про замінування аеропорту «Київ», Центрального залізничного вокзалу та деяких шкіл.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: