Найбільший виробник підшипників залишив росію

Читать на русском
Підшипники — один з ключових елементів для виробництва російських вагонів, в тому числі тих, на яких підвозять танки до наших кордонів.
Дмитро Дубілетфейсбук ексміністра

Найбільший виробник підшипників у світі швецька компанія SKF припинила роботу на російському ринку.

Про це повідомив ексміністр Кабінету міністрів України, який нині сприяє в організації пікетів під офісами компаній, що залишилися працювати на російському ринку, Дмитро Дубілет.

За його словами, акцію біля хед-офісу SKF планували ще минулого тижня, адже шведи, які мають великий завод у Твері не робили офіційних заяв щодо виходу з російського ринку. Втім, як повідомив Дубілет, нещодавно про неможливість працювати в рф на внутрішньому порталі компанії написав президент SKF.

У Раді готують закон про додатковий податок для компаній, які продовжують працювати з РФДля компаній, які, незважаючи на вторгнення в Україну, продовжують працювати з Росією, готуються запровадити додатковий податок.

«Підшипники — один з ключових елементів для виробництва російських вагонів (в тому числі тих, на яких підвозять танки до наших кордонів). Також ці деталі постачаються на заводи КАМАЗ та ГАЗ. Тому питання підшипників — це не лише економічне, але й чисто військове», – пояснив ексміністр.

Він також додав, що товарних запасів підшипників у росії нібито залишилося на 1-2 місяці та зазначив, що в світі існують ще два потужні гравці цього ринку.

«Окрім SKF, в Росії є ще два основні іноземні виробники підшипників — американські компанії Amsted Rail та Timken. Ці компанії поки також офіційних заяв не робили — активістам у штатах Іллінойс та Огайо приготуватися…», – додав Дубілет.

Раніше стало відомо, що понад 20 військових підприємств у росії призупинили свою діяльність.

Також ми повідомляли, що податки для компаній, що залишилися працювати в росії, за словами нардепа Гетьманцева з профільного комітету Ради, будуть підвищені у півтора рази.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: