Масова ліквідація ботоферм: в СБУ розповіли, як використовувалися фейкові акаунти

Читать на русском
Речник СБУ Артем Дехтяренко повідомив про ліквідацію 5 потужних ботоферм у Харкові, Черкасах, Тернополі, Полтаві та Закарпатті.
Ілюстративне фото

За допомогою ботоферм з тисячами фейкових акаунтів рф намагалася інспірувати панічні настрої серед українських громадян і дестабілізувати суспільно-політичну ситуацію в різних регіонах України.

Про це повідомив речник СБУ Артем Дехтяренко.

Він розповів, що від початку війни СБУ ліквідувала 5 ворожих ботоферм потужністю понад 100 тисяч фейкових акаунтів. Усі вони діяли в українських містах – в Харкові, Черкасах, Тернополі, Полтаві та на Закарпатті.

«Фейкові акаунти були створені у різних соцмережах, включно з тими, які наразі є забороненими в Україні. Через цю «армію ботів» поширювали фейки про війну РФ в Україні, відбувалося масоване нав’язування та виправдання російської агресії та ідеології», – повідомив Дехтяренко.

Довіряйте тим, кого знаєте особисто: українцям розповіли про освновні маніпуляції ворогаЯк зрозуміти, які запитання та пропозиції під час війни краще ігнорувати, розповіли у Центрі протидії дезінформації в РНБО України.

За словами речника СБУ правоохоронці виявили під час обшуків майже 10 тисяч сім-карток різних мобільних операторів, понад 100 комплектів GSM-шлюзів, ноутбуки та чорнову бухгалтерію злочинців.

За даними фактами СБУ порушила кримінальне провадження за ст.110 Кримінального кодексу України. Йдеться про посягання на територіальну цілісність і недоторканність України. Правопорушення тягне за собою позбавлення волі на строк від трьох до п'яти років.

Нагадаємо, ще напочатку березня українців попередили про очікуване масштабне вкидання фейкових новин.

Як ми повідомляли раніше, російські окупанти не втомлюються плодити фейки: від заклика Зеленського «скласти зброю» – до геть неадекватних версій про розробку біологічної зброї в Україні. До речі, аргументи, чому розробка біозброї є очевидним фейком, детально виклав учений-генетик.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: