Офіс генпрокурора повідомив, скільки дітей в Україні вбила російська армія

Читать на русском
Станом на ранок 27 березня 139 дітей загинули і більш як 205 поранені внаслідок збройної агресії російської федерації.
Ілюстративне фото

Війська окупантів вбили в Україні за час повномасштабного вторгнення вже 139 дітей.

Про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Телеграмі.

Зазначається, що станом на ранок 27 березня 139 дітей загинули і більш як 205 поранені внаслідок збройної агресії російської федерації.

Найбільше постраждало дітей у Київській області - 65, Харківській - 45, Донецькій - 53, Чернігівській - 38, Миколаївській - 29, Луганській - 25, Запорізькій - 19, Херсонській - 21, у столиці - 16, у Житомирській області - 15 та Сумській - 14.

Напередодні 25 березня військовослужбовці рф із застосуванням важкої артилерії обстріляли с. Велика Олександрівка Бериславського району Херсонської області. Внаслідок обстрілу загинула 4-річна дитина.

Минулої доби, 26 березня, двоє дітей отримали поранення під час обстрілу ворогом Мелітополя Запорізької області. Водночас, російські військові відкрили вогонь по Боярці Київської області, внаслідок чого дитина отримала поранення.

Щоденні бомбардування та обстріли призвели до пошкоджень 733 закладів освіти. 74 з них зруйновано повністю. Найгірша ситуація у Донецькій, Харківській, Миколаївській, Сумській, Київській, Херсонській, Чернігівській областях та Києві.

Офіс генерального прокурора хахначає, що ці дані не є остаточними, оскільки відсутня можливість огляду місць обстрілів в районах активних бойових дій та на тимчасово окупованих територіях.

Раніше ми повідомляли, що до росії з окупованого Донбасу незаконно вивезли близько 2,4 тисяч дітей.

Нагадаємо, за даними Генштабу, з початку повномасштабної війни в Україні було вбито близько 16,4 тисячі російських військовослужбовців.

У кремлі дані про втрати армії коментувати відмовилися, заявивши, що це повноваження Міністерства оборони.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: