Посівна в Україні: у МінАП обіцяють «сіяти скрізь, де не стріляють»

Читать на русском
Посівну в Україні буде проведено у всіх регіонах, де безпосередньо не ведуться бойові дії та війна.
Фото Слово і діло

Посівну в Україні буде проведено у всіх регіонах, де безпосередньо не ведуться бойові дії. Незважаючи на війну, Україна зможе вирішити цього року питання продовольчої безпеки.

Про це заявив міністр агарної політики та продовольства Роман Лещенко в ефірі каналу «Рада» у середу, 16 березня.

Час до перемоги: прогнози та сценарії закінчення війни в Україні21 день Україна протистоїть у повномасштабній загарбницькій війні з боку росії. Плани ворога пішли шкереберть, проте він досі не припиняє атак. Як довго доведеться воювати українцям до перемоги - у матеріалі політолога Олександра Радчука.

«Де ми фізично можемо сіяти, де не стріляють, де є можливість йти у поле – ми йдемо у поле та сіємо. Йдеться не лише про Західну Україну, а й про центральні та південні регіони, ми сіятимемо скрізь, де можемо… Я більш ніж впевнений, що ми вирішимо питання продовольчої безпеки. Безумовно, Україна є гарантом для понад 400 млн людей у ​​всьому світі», - сказав він.

Лещенко підкреслив, що Україна має достатні запаси продовольства з минулого року, і в нинішньому сезоні країні вдасться провести посівну, що дозволить забезпечити її продовольчу безпеку.

Міністр уточнив, що експорт с/г продукції з України багато в чому залежатиме від подальших ворожих дій країни-агресора РФ, таких як блокування нею українських морпортів та можливих обстрілів залізничної інфраструктури, на яку в умовах воєнного часу переорієнтуються постачання агросировини.

МінАП також не очікує значних коливань цін на продукти харчування, оскільки багато підприємств АПК вже працюють на виконання державного замовлення.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський також заявив, що посівну в Україні треба починати.

Також повідомлялося, хто у Києві може отримати продуктовий набір.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: