Білоруський батальйон імені Кастуся Калиновського увійшов до складу ЗСУ

Читать на русском
Білоруський батальйон імені Кастуся Калиновського увійшов до складу Збройних Сил України. Воїни склали присягу.
скрін з відео

Білоруський батальйон імені Кастуся Калиновського увійшов до складу Збройних Сил України. Білоруські воїни склали присягу.

Про це повідомляється в Telegram-каналі батальйону.

Останній фронт диктатора: чому Білорусь припинить існування у разі нападу на УкраїнуЧи наважиться білоруська влада на відкриту участь своїх збройних сил у воєнному вторгненні разом із росією на територію України - аналізував політолог Олександр Радчук.

Складання присяги відбулося у п'ятницю, 25 березня.

«У цей важливий для історії Білорусі день склали присягу добровольці батальйону Кастуся Калиновського. На сьогоднішній день наш батальйон є у складі Збройних Сил України. Клятву білоруською мовою написали наші волонтери. Упевнений, що у майбутньому цей текст стане основою присяги для справжньої білоруської армії», - йдеться у повідомленні.

Відомо, що батальйон було створено з початку повномасштабного вторгнення росії в Україну. У ньому – лише білоруси. Названо його на честь Кастуся Калиновського, який у 19 столітті організовував повстання проти російської імперії на території Білорусі.

Нагадаємо, ще тиждень тому у Генштабі повідомляли, що є висока загроза настання з Білорусі на Волинь.

Після цього Білорусь заявила про відведення своїх десантників від кордону України. Також стало відомо, що Білорусь висилає із країни майже всіх українських дипломатів. У МЗС України відповіли на це рішення Мінська.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: