ЗСУ знову зайняли міста та оборонні позиції на схід від Києва – британська розвідка

Читать на русском
ВСУ продовжать спроби відтіснити російські війська за північно-західним напрямком від Києва до аеродрому Гостомель, вважають у британській розвідці.

Збройні сили України знову зайняли міста та оборонні позиції за 35 км на схід від Києва.

Про це повідомляє Міністерство оборони Британії із посиланням на нові дані розвідки.

В США сумніваються, чи призначив путін командувача війною в Україні – CNNСША не змогли визначити, чи є у Росії військовий командувач, відповідальний за ведення війни в Україні. Його відсутність могла б пояснити невмілий наступ військ.

«Українські контратаки та відступ російських військ на надмірно розтягнутих лініях постачання дозволили Україні повторно зайняти міста та оборонні позиції в радіусі до 35 км на схід від Києва. Українські сили, ймовірно, продовжать спроби відтіснити російські війська північно-західним напрямком від Києва до аеродрому Гостомель», – повідомляє розвідка.

За даними Британії, на півдні України російські сили ще намагаються обійти Миколаїв, оскільки вони хочуть просунутися на захід у бік Одеси. Проте їхнє просування уповільнюється через проблеми з логістикою та опір України.

Нагадаємо, раніше в Пентагоні заявили, що ЗСУ змогли відтіснити війська росії від Києва на значну відстань.

За словами радника керівника ОПУ Олексія Арестовича, біля української столиці лишилося не більше 12 тисяч російських військових.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: