Війна в Україні: за фото- та відеозйомку переміщень ЗСУ тепер загрожує відповідальність

Читать на русском
За публікацію фото та відео переміщення техніки та військових тепер загрожуватиме кримінальна відповідальність – до 8 років.

Верховна рада запровадила кримінальну відповідальність за фото- та відеозйомку переміщень військових та техніки Збройних сил України.

Закон №7189 було ухвалено сьогодні, 24 березня.

СБУ затримала блогера, який скоригував обстріл ТРЦ у КиєвіЧоловік 1985 року народження 24 лютого виклав у соціальну мережу TikTok відео, на якому видно, як техніка ЗСУ пересувається в районі ТЦ у Подільському районі.

Кримінальний кодекс доповнили статтею 114-2 – «Несанкціоноване розповсюдження інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення Збройних сил України або інших утворень відповідно до законів України військових формувань, скоєне в умовах військового чи надзвичайного стану».

За поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україні, якщо така інформація не розміщувалася у відкритому доступі офіційними особами, загрожує від 3 до 5 років позбавлення волі.

За поширення інформації про переміщення, рух або розташування ЗСУ чи інших військових формувань загрожує від 5 до 8 років позбавлення волі.

Якщо ці дії вчинені за попередньою змовою групою осіб або за корисливими мотивами, або з метою надання інформації державі-агресору або незаконному збройному формуванню, загрожує від 8 до 12 років в'язниці.

Нагадаємо, парламент також посилив покарання за колабораціонізм. Тепер за співпрацю з державою-агресором передбачено від 10 до 12 років позбавлення волі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: