У Раді пропонують ввести кримінальну відповідальність за фото- та відеозйомку переміщень ЗСУ

Читать на русском
В Україні можуть ввести кримінальну відповідальність за фото- та відеозйомку переміщень ЗСУ під час воєнного стану. Тіктокерам загрожуватиме від 5 до 8 років.

У Верховній раді зареєстровано законопроєкт, яким пропонується ввести кримінальну відповідальність за несанкціоноване розповсюдження інформації про переміщення або розміщення сил та техніки Збройних сил України в умовах воєнного чи надзвичайного стану.

Законопроєкт №7189 внесла група народних депутатів із різних політичних сил.

ЗСУ просять не публікувати інформацію про військових та бомбосховищаВСУ звернулося до українців та ЗМІ з проханням максимально обмежити висвітлення персональних даних офіцерів та місць розташування військових підрозділів.

«Вже майже місяць триває активна фаза збройної агресії Російської Федерації проти України. Водночас, низка громадян України, іноді необдумано та небезпечно, здійснюють допомогу ворогові шляхом поширення інформації про спрямування, переміщення міжнародної військової допомоги в Україну, а також інформації про переміщення, рух або розташування Збройних сил України або інших військових формувань України», – йдеться в пояснювальній записці.

Як пояснив нардеп від «Голосу» Андрій Осадчук, у воєнний час таким «тіктокерам» загрожуватиме від 5 до 8 років позбавлення волі. Для організованої групи, що діє з корисливою метою – від 8 до 12 років ув'язнення.

Крім того, сьогодні комітет із питань правоохоронної діяльності погодив введення кримінальної відповідальності за незаконне використання гуманітарної допомоги, благодійних пожертв або безоплатної допомоги. За продаж таких товарів загрожуватиме у воєнний час від 5 до 7 років позбавлення волі.

Нагадаємо, 21 березня СБУ затримала у Києві блогера, який опублікував відео із переміщенням української військової техніки у Подільському районі.

В результаті ввечері 20 березня російські війська завдали удару по одному з ТРЦ у цьому районі, загинули 8 людей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: