Знищення командира російських морпіхів та успіхи української ППО – події 28ої доби війни

Читать на русском
Арестович розповів про втрати противника станом на 23 березня. Зокрема, про ліквідацію командира російських морпехів.

Протягом 28-ї доби активної фази російсько-української війни збито 6 літаків противника, 1 вертоліт, 5 БПЛА та 5 крилатих ракет. У цілому знищено вже 105 літаків ворога, що дорівнює п’ятьом авіаційним полкам або окремій повітряній армії.

Про це повідомив радник голови Офісу президента України Олексій Арестович у відеозверненні 23 березня.

«Літаки противника декілька діб взагалі не вчиняли жодних дій, окрім зони ООС і Маріуполя, де не така потужна, в силу втрат військових, система протиповітряної оборони. Згодом вони вирішили політати над мирними містами України, побомбити їх – це закономірно скінчилося для них поразкою», – сказав Арестович.

Він відзначив, що нині в багатьох містах України йдуть тактичні бої. Зокрема, ворог продовжує атакувати Маріуполь, який чинить героїчний спротив.

Росія недооцінює українську армію: яка техніка знаходиться на озброєнні ЗСУЧи в змозі українська армія дати відсіч агресору? Розбиралися в тому, що мають Збройні Сили України для організації протидії ймовірному супротивнику

Арестович відзначив виключний професіоналізм захисників Маріуполя, зазначивши, що снайпери ЗСУ знищили командира 810-ї бригади російських морпіхів Чорноморського флоту. За його словами, це 5-та втрата рівня командира полку і вище під Маріуполем, що показує, в тому числі, жорстокість боїв, які там точаться.

Також, за словами радника глави Офісу президента, окупанти намагаються перетворити Чернігів на другий Маріуполь: там немає світла, тепла і води. Водночас, Арестович висловив переконання що ворогу не вдасться «не те, що взяти Чернігів, а й навіть наблизитися до нього».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: