Розгром ворога восьмий раз поспіль: Арестович пояснив феномен Чорнобаївки

Читать на русском
Українські військові вже восьмий раз вдарили по окупованому російськими військами аеродрому Чорнобаївка та розбили їх склад техніки та особовий склад.
фото REUTERS

Українські військові вже у восьмий раз вдарили по тимчасово окупованому російськими військами аеродрому «Чорнобаївка» та розбили їхній склад техніки та особовий склад. Радник керівника ОПУ Олексій Арестович пояснив феномен розгрому окупантів у Чорнобаївці.

Про черговий розгром військ рф (вже восьмий за рахунком) повідомило повітряне командування «Схід» на своїй сторінці у Facebook.

«Попереду ще місяць, не менше»: Арестович попередив про третю фазу психологічної втомиУкраїнці на тлі майже місяця війни можуть вступити до третьої фази психологічного спустошення. Для неї характерні апатія та розчарування.

Як відомо, військовий аеродром у Чорнобаївці Херсонської області російські війська використовують як командний пункт та місце збору літаків та гелікоптерів.

За словами радника голови ОПУ Олексія Арестовича, цей феномен пояснюється тим, що росіяни накопичили величезне угруповання з Криму, і просуватися вглиб України вони можуть лише одним шляхом.

«Вони накопичили величезні угруповання з Криму на цьому напрямі, а перекинути на правий берег, там, де Миколаїв, Одеса їм бажано, але недосяжно. Можна тільки через два мости – Антонівський міст біля Херсона та ще на північ від міст у Новій Каховці. Їхня величезна кількість, і просуватися вглиб України вони можуть лише капілярним шляхом», – зазначив Арестович в ефірі телемарафону 22 березня.

На думку представника Офісу президента, у відкритому степу важко залишитись непомітними великому скупченню рашистів. Тому українські захисники знаходять їх частіше, ніж хотілося б окупантам.

«Вони там накопичують вертолітне угруповання. А гелікоптер тільки в кіно може сідати, де хоче. Потрібна вертолітна топографічна прив'язка та аеродромне забезпечення, тому вони змушені обирати аеродром. Вони грають у «плями», намагаються пересуватися, щоб не стояти в одному місці, але не можуть його не використовувати. Там склався такий вузол, і на цей вузол прилітають, і ще прилітатимуть», - додав Арестович.

Нагадаємо, в Генштабі озвучили загальні втрати військ Росії з початку війни. А у кремлі відмовилися коментувати дані про втрати армії в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: