У Київській області 4 села на межі гуманітарної катастрофи – ОДА

Читать на русском

Частина територіальних громад у Київській області перебуває на межі гуманітарної катастрофи через постійні обстріли російських військ.

Про це повідомив голова Київської обласної військової адміністрації Олександр Павлюк у вівторок, 22 березня.

Заміновані виїзди, проблеми з водою та гумкатастрофа: мер Чернігова розповів про ситуацію у містіВ місті залишається дуже мало тих, хто реально може ремонтувати об’єкти критичної інфраструктури, із цим є проблеми. Полагодити водо-, електро-, та газопостачання наразі неможливо.

За його інформацією, під обстрілами Макарівська, Бучанська, Ірпінська та Дмитрівська громади особливо страждають Макарів, Копилов, Северинівка, Колонщина, Мотижин, Ясногородка, Березівка, Бабинці, Здвижівка.

На межі гуманітарної катастрофи опинилися села Клавдієво-Тарасове, Северинівка, Березівка, Миколаївка.

У Бородянській, Дмитрівській, Бучанській та Гостомельській громадах спостерігається переміщення ворога, а на Житомирській трасі, у Гостомелі та Ірпені йдуть бої. Противник продовжує спроби форсувати річку Ірпінь.

Минулої доби війська рф близько 30 разів обстріляли цивільну інфраструктуру в Київській області, найбільші руйнування зафіксували в Бучанському, Броварському, Вишгородському районах. Вдалося евакуювати понад 5000 мирних мешканців.

Нагадаємо, омбудсмен Людмила Денісова заявила, що Чернігів на межі можливостей для виживання.

Раніше в ОДА вже повідомляли про гуманітарну катастрофу у деяких районах Київщини.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: