Російському угрупованню в Україні боєприпасів та продовольства вистачить максимум на три дні – Генштаб

Читать на русском
У російської армії в Україні серйозні проблеми із забезпеченням – палива, боєприпасів та продовольства вистачить не більше ніж на три дні.

У російських окупаційних військ зберігаються проблеми із забезпеченням. Угрупуванню, яке діє в Україні, запасів боєприпасів та продовольства вистачить не більше ніж на три дні. Аналогічна ситуація із пальним.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

У Генштабі розповіли, що за добу було знищено понад 9 повітряних цілей ворога: літак, 6 безпілотників, два вертольоти, кількість збитих ракет уточнюється. Також українська авіація завдала кілька ударів по скупченням техніки та живій силі супротивника. Російська авіація за останню добу почала діяти активніше.

Російські загарбники продовжують проводити агресивну пропагандистську роботу щодо необхідності брати участь у війні з Україною з особовим складом збройних сил Білорусі.

Російські пропагандисти опублікували кількість втрат окупантів в УкраїніПрокремлівське видання рф Комсомольська правда опублікувало матеріал із втратами російських окупантів.

В Охтирському районі Сумської області близько 300 окупантів відмовилися виконувати наказ про ведення бойових дій і на 70 одиницях техніки залишили район проведення операції.

У «ЛНР» продовжується мобілізація громадян. У Генштабі зазначають, що вона проводиться хаотично: люди, яких мобілізують, розподіляються не за спеціальністю, бо більшість взагалі ніколи не проходили військову службу. З громадянами, які мають російські паспорти, підписуються контракти, які мають лише паспорт псевдореспубліки – оформляється як доброволець.

На Донецькому та Луганському напрямах противник продовжує спроби просунутися та закріпитися, але успіху не має.

Українські військові відбили 13 атак ворога та знищили 14 танків, 8 БМП, 2 МТЛБ, 3 артилерійські системи та 4 автомобілі. Підрозділи ППО вразили дві повітряні цілі супротивника. Втрати особового складу ворога становили близько 300 людей.

Крім того, захисники Маріуполя знищили патрульний катер «Раптор» та комплекс радіоелектронної боротьби «Леєр-3».

Нагадаємо, британська розвідка підтверджує, що Росія в ході війни в Україні має проблеми з матеріально-технічним забезпеченням армії.

Крім того, за даними Пентагону, Росія зіткнулася з нестачею високоточних ракет.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: