Ми об'єднані навколо президента: колишній регіонал Вілкул розповів про ситуацію у Кривому Розі

Читать на русском
Ексрегіонал Олександр Вілкул, що очолює військову адміністрацію Кривого Рогу, розповів про позиції окупантів та російськомовних українських патріотів

Окупанти перебувають на відстані від 17 до 40 кілометрів на різних напрямках навколо Кривого Рогу, найнебезпечнішим залишається південний напрямок.

Про це в ефірі спільного марафону українських телеканалів розповів керівник воєнної адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул.

«Оточити Кривий Ріг навряд чи можливо. Місто завдовжки понад 120 кілометрів. Найнебезпечнішим є південний напрямок. Там, де вони як таргани з Криму лізуть у Херсонську область, а далі вже до нас, ближче до Кривого Рогу... Але тим не менш, ми готуємо та будуємо межі оборони з усіх боків міста, з найбільш небезпечних сторін та з другорядних напрямків. Ми готові з усіх боків до будь-якого варіанту розвитку подій», – заявив він.

На запитання ведучих, яким чином у колишнього члена заборонених нині проросійських «Партії Регіонів» та «Опоблоку» відбулася переоцінка цінностей, він відповів, що ворог плутає парадигми, а «російськомовний український патріотизм» не менш сильний, ніж «україномовний».

«У мене обидва дідусі воювали: один дід дійшов до Берліна, другий – дійшов до Праги. І це великий подвиг наших вояків. Але тоді ми воювали з німецькими фашистами, зараз – воюємо із російськими (фашистами – ред.). Для нас нічого не змінилося», – наголосив Вілкул.

За його словами, криворіжці зараз об'єднані навколо президента, який «поводиться дуже мужньо», й «увійде в історію як великий президент великої нації».

«Ми сьогодні працюємо як одна команда, ми отримуємо велику допомогу з Києва, ми отримуємо велику допомогу в координації з обласним штабом, дякую їм: і Валентину Резніченку, і Геннадію Корбану, і Миколі Лукашуку. Ми усі сьогодні одна велика команда, яка захищає Україну. Про яку політику можна говорити у стані війни? Це маячня сивої кобили», – сказав ексрегіонал.

Нагадаємо, напередодні російські окупанти обстріляли з «Градів» селище на підступах до Кривого Рогу.

Раніше ми повідомляли, що президент Володимир Зеленський заборонив діяльність ОПЗЖ, Партії Шарія та інших проросійських політичних партій в Україні – зокрема, «Опоблоку», членом якого до 2020 року був Олександр Вілкул.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: