Корнієнко розповів, скільки нардепів виїхали за кордон

Читать на русском
У той час, як в Україні йде війна, за кордон втекли близько 20 нардепів. Олександр Корнієнко запевнив, що СБУ поінформовано про кожного.

Перший заступник голови Верховної ради Олександр Корнієнко заявив, що за кордоном зараз перебуває близько 20 народних депутатів.

«Близько 20-ти народних депутатів не в Україні. Це депутати, які і раніше демонстрували свої непатріотичні настрої», – заявив Корнієнко під час телемарафону.

При цьому він відмовився назвати прізвища цих народних обранців, але запевнив, що Служба безпеки України поінформована про кожного з них.

Нагадаємо, достеменно відомо, що за кордоном знаходиться нардеп Ілля Кива. Ще до початку війни він виїхав до Іспанії, а наприкінці лютого його помітили в Росії, де він брав участь в ефірі пропагандистського телеканалу.

Правоохоронці повідомили Киві про підозру в зазіханні на територіальну цілісність України, державну зраду, незаконне поводження зі зброєю та пропаганду тоталітарних режимів. Депутата мають оголосити у міжнародний розшук.

Зазначимо, що у Верховній раді лежить законопроєкт, який передбачає заборону виїзду за кордон деяким чиновникам під час воєнного стану. Але ухвалити його до війни не встигли.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: