Гетманцев розповів, скільки підприємств евакуюють на захід України

Читать на русском
У західні області України переведуть понад 600 підприємств, пріоритет для харчової промисловості та ВПК. Їм одразу дадуть держзамовлення для початку роботи.
sluga-narodu.com

З території бойових дій на захід України евакуювали понад 600 підприємств.

Про це розповів нардеп від «Слуги народу», голова фінансового комітету Данило Гетманцев в інтерв'ю УНІАН.

«Вже більше 600 підприємств у нас є в переліку, які ми вивозимо з території бойових дій у західні області. Це масштабна програма, якою я особисто опікуюся. Вона спрямована на те, щоб втримати економічну активність», – повідомив Гетьманцев.

Максимальна свобода для бізнесу: Шмигаль уточнив, які правила діятимуть на час війниУряд готує законопроєкт з повним переформатуванням економічної моделі України на час війни. Його має підтримати парламент. Що зміниться у податковій системі – розповів Шмигаль.

У пріоритеті, за його словами, підприємств харчової промисловості щодо військово-промислового комплексу.

«В першу чергу звертаємо зараз увагу на харчову промисловість, продукція якої потрібна для поповнення держрезервів, легка промисловість, переробка і, безперечно, військово-промисловий комплекс. Підприємства, що переїдуть, отримають державне замовлення, що буде необхідним для початку роботи. Ми істотно збільшуємо обсяг державного замовлення як напряму, так і через державні корпорації. Держава, втручаючись із закупівлями в продовольчий баланс, не дає утворитися дефіциту товарів. Ми втручаємося, щоб людям усього вистачало. Крім цього, держава вже запропонувала бізнесу кредити під нуль відсотків до 60 млн гривень», – розповів депутат.

Раніше Гетманцев запропонував вилучати на користь армії майно бізнесу, який підвищує ціни на товари та послуги під час війни.

Нагадаємо, 15 березня Верховна рада схвалила закон для підтримки бізнесу під час воєнного стану.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: