США розглядають можливість передати Україні дронів-вбивць – NBC News

Читать на русском
Адміністрація Байдена думає про можливість надати Україні безпілотників-убивць Switchblades. Це керовані ракети американського виробництва.

Адміністрація Джо Байдена розглядає можливість надання Україні безпілотників-вбивць Switchblades. Це керовані ракети американського виробництва, які можуть точно вражати танки та артилерію з відстані кілька миль.

Про це повідомляє NBC News із посиланням на двох представників Конгресу США.

Сенат США визнав Путіна воєнним злочинцемСенат США прийняв резолюцію, в якій засудив дії російського президента Володимира Путіна як воєнного злочинця.

Остаточне рішення ще не ухвалене, але в Білому домі думають, чи варто оснащувати Україну начиненими вибухівкою «баражувальними ракетами» Switchblades у рамках нового пакету військової допомоги.

Switchblades – це по суті роботизовані розумні бомби, оснащені камерами, системами наведення та вибухівкою. Їх можна запрограмувати на автоматичний удар по цілях, що знаходяться за багато миль, і їх можна спрямовувати навколо цілей, доки не настане відповідний час для удару. Компанія заявляє, що Switchblade 600 може літати протягом 40 хвилин до 50 миль.

Це зброя одноразового використання, тому її прозвали «дроном-камікадзе».

Американські військові використали Switchblade у бойових діях за обмежених обставин в Афганістані та інших місцях, але не оприлюднили цей факт, повідомили джерела видання.

Нагадаємо, Джо Байден підписав бюджет, у якому передбачається допомога Україні у розмірі 13,6 млрд доларів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: