На селище під Харковом окупанти скинули касетні бомби, є жертви

Читать на русском
Російські військові обстріляли забороненими касетними бомбами селище Козача Лопань у Харківській області. Є загиблі та поранені.
Фото: В'ячеслав Задоренко / Facebook

Російські військові обстріляли забороненими касетними бомбами селище Козача Лопань у Харківській області. Є загиблі та поранені.

Про це повідомив голова Дергачівської громади В'ячеслав Задоренко на своїй сторінці у Facebook у четвер, 17 березня.

Обстріли у Харкові: горить ринок БарабашовоУ Харкові в четвер, 17 березня, військові РФ обстріляли місто, почалася масштабна пожежа на ринку Барабашово.

«Кілька годин тому російська армія обстріляла касетними бомбами Козачою Лопань. В результаті загинули щонайменше шестеро людей, дані про кількість травмованих з'ясовуються», – написав Задоренко.

За його словами, під удар потрапили залізничний вокзал, магазини, аптеки та інші цивільні будинки в центрі селища. При цьому об'єкти військової інфраструктури, яку загарбники розмістили у Козачій Лопані, а також російські військові не постраждали.

Задоренко нагадав, що використання касетних бомб заборонено Дублінською конвенцією 2008 року.

«Все це свідчить про навмисне цинічне провокування кремлівських окупантів з метою звинуватити українську сторону, посіяти паніку та ненависть місцевого населення до Збройних Сил України», - додав голова громади.

Нагадаємо, напередодні армія РФ обстріляла з артилерії місто під Харковом – Мерефу. Загинула 21 людина, ще 25 отримали поранення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: