У центрі Києва сьогодні відбудеться акція-концерт «Вільне небо/Free Sky»

Читать на русском
У Києві на Майдані Незалежності 9 березня відбудеться акція Вільне небо/Free Sky на підтримку заклику закрити небо над Україною та зупинити війну.
wikipedia.org

У Києві на Майдані Незалежності у день народження українського поета Тараса Шевченка 9 березня відбудеться акція «Вільне небо/Free Sky» на підтримку заклику до держав світу закрити небо над Україною та зупинити війну.

Про це повідомили на сайті ОПУ.

Перемога України: сценарії розвитку війни з РосієюУкраїна продовжує захищатися від нападу РФ. Ворожі війська дедалі більше зазнають поразок, проте до перемоги ще далеко. Якими можуть бути сценарії розвитку війни - у матеріалі політолога Олександра Радчука.

Як повідомляється, музиканти симфонічного оркестру «Київ-Класік», які залишилися в столиці, під керівництвом диригента, артиста Юнеско в ім'я світу Германа Макаренка виконають гімн України та гімн Європи (фрагмент «Оди до радості» Людвіга ван Бетховена), а також ряд відомих українських музичних творів : фрагмент балету «Лілея» Костянтина Данькевича з однойменної балади Шевченка, «Козачок» з опери «Запорожець за Дунаєм» Семена Гулака-Артемовського, українська народна пісня «Нія яка місячна», фрагмент увертюри до опери «Тарас Бульба» Миколи Лисенка.

«Ми хочемо, щоб музика світу, музика життя в нашому виконанні дійшла до серця кожного жителя вільного світу та лідерів цих країн і допомогла їм знайти рішення, яке зробило б безпечним українське небо, під яким ми виступатимемо», – підкреслив сам Макаренко.

Очікується пряма трансляція акції у ефірі Суспільного. Початок о 13:10.

Нагадаємо, ООН назвала кількість загиблих громадянських українців із початку війни.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: